Drožďová pomazánka s okurkou

Recepty, Pomazánky

Suroviny

60 g sádla nebo oleje
1 cibule nakrájená nadrobno
4 kostky čerstvého droždí
2 lžíce strouhánky
6 vajec rozšlehaných
2-3 lžíce mléka
100 g moravského uzeného nakrájeného na kostičky (nemusí být)
2-3 kyselé okurky nakrájené na kostičky
pažitka na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. V hlubší nepřilnavé pánvi rozehřejte tuk a osmahněte na něm cibuli. Přidejte rozdrobené droždí a za stálého míchání ho zahřívejte, dokud se úplně nerozpustí. Po chvíli se droždí začně opět spojovat a oddělovat od tuku. V této fází se droždí začně opékat! Pokračujte v opékání a míchání, pokud se tuk úplně neoddělí a droždí nezrůžoví.

  2. Pak přisypte uzené (nedávala jsem, pomazánka je pro dceru vegetariánku) a přisypte strouhánku. Dále společně opékejte, až se všechen tuk vsákne do strouhánky a hmota je sypká.

  3. Vlijte vejce rozmíchaná v pár lžicích mléka a za stálého míchání je nechte srazit. Nakonec přidejte okurky, osolte, opepřete a podávejte s čerstvým chlebem a pažitkou. Je skvělé teplé i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!