Dortová lízátka

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
125 g hladké mouky
125 g cukru
60 g másla
60 g bíleho jogurtu nebo 80 ml syrovátky
1 lžíce kakaa
1 vejce
1 sáček vanilkového cukru
špetka soli
1 prášek do pečiva
Dále:
3 lžíce meruňkové marmelády
čokoláda
Na zdobení:
hvězdičky, kuličky...
špejle dlouhé asi 13-15 cm
miska naplněná cukrem krystal
stužka

Postup přípravy receptu

  1. Zmiešame spolu všetky ingrediencie.

  2. Cesto dáme na vymastený plech a pečieme pri 175°C cca 15 minút. Potom vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.

  3. Vychladnutý korpus rozmrvíme nadrobno. Pridáme džem a dobre premiesime. Musíme dostať modelovaciu zmes.

  4. Zo zmesi tvarujeme malé guľôčky s priemerom asi 2 cm.

  5. Guľôčky dáme na 10 min do mrazničky. Medzitým rozpustíme čokoládu vo vodnom kúpeli.

  6. Konce špajlí namočíme do rozpustenej čokolády a napichneme do guľôčky. Guľôčku namočíme celú do čokolády, zvyšnú čokoládu necháme otiecť. Ihneď zdobíme, kým je čokoláda nestuhnutá.

  7. Hotové lízanky napichujeme do misky s cukrom. Na každú paličku môžeme uviazať malú stužku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!