Dort tvarohový se sýrem ricotta

Recepty, Dorty

Suroviny

máslové sušenky 200 g (dle velikosti formy)
máslo asi 1 velká lžíce
smetana ke šlehání 250 ml
želatina 4 plátky
ricotta (sýr) 1 x kelímek (cca 250 až 300 g)
cukr moučka 3 lžíce
marmeláda (nejlépe malinová a kvalitní)

Postup přípravy receptu

  1. Rozdrtíme nejlépe ručně 200 gramů máslových sušenek na písek, přidáme rozpuštěné máslo. Vše ručně dobře promícháme.

  2. Směs sušenek a másla dáme na dno formy na dort (můžeme použít i jiné formy) a přidusáme. Pečeme v troubě 7 minut na 180 stupňů.

  3. Ušleháme si smetanu, přimícháme ricottu a cukr. Mezitím si rozpustíme v malém množství vody předem namočené plátky želatiny(dle návodu), přidáme do směsi. Takto hotovou hmotu nalijeme do formy s vychladnutým těstem. Ihned dáme do lednice nejméně na 2 hodiny. Po ztuhnutí dortu namažeme na povrch kvalitní malinovou marmeládu. Nejlépe těsně před servírováním. Pokud není marmeláda dostatečně hustá, může se stát, že se vpije do dortu. Dort je možné konzumovat až 3 dny. Výborný, jednoduchý a lehký dort. Dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!