Dort s čokoládovo-tvarohovým krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

1. korpus:
1,5 hrnku polohrubé mouky
(objem hrnku 200 ml)
1 prášek do pečiva
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek mléka
2 vejce
1/4 hrnku oleje
rum na pokapání korpusů, ale není nutné
šlehačka a nastrouhaná čokoláda na zdobení
2. korpus:
uděláme úplně stejně, jen s přidáním kakaa
Krém:
3 smetany na šlehání 33 %
300 g čokolády na vaření (např. Orion)
250 g tvarohu v kostce

Postup přípravy receptu

  1. Den předem připravíme smetanu s čokoládou. Smetanu nalijeme do kastrůlku, nalámeme do ní čokoládu a rozpustíme, ale pozor nesmí to vařit, jen zahříváme a občas promícháme. Necháme vystydnout a uložíme na noc do ledničky. Druhý den ušleháme ručním šlehačem, pak přidáme tvaroh (okapaný) a prošleháme.

  2. Všechny suroviny na korpus dáme do mísy a metlou nebo šlehačem promícháme. Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy o průměru 28 cm. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 35-45 minut podle typu trouby. Pro jistotu vyzkoušíme špejlí.

  3. Oba korpusy rozkrojíme, pokapeme rumem a potřeme krémem, necháme část krém stranou na potření dortu. Korpusy poskládáme na sebe střídavě světlý, tmavý a povrch potřeme krémem. Ozdobíme ušlehanou šlehačkou a strouhanou čokoládou. Dort necháme v lednici přes noc proležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!