Dort s Burákem

Recepty, Zdobení

Suroviny

Korpus:
350 g polohrubé mouky
350 g cukr moučka
2 lžičky jedlé sody
2 lžíce kakaa
2 vejce
200 ml oleje
500 ml čokoládového kefíru
Krém do dortu:
1 smetana ke šlehání
1 smetafix
1 mascarpone
cukr dle chuti
Krém na obmazání dortu:
250 ml vody
1 vanilkový puding
1 tabulka bílé čokolády
1 máslo
1 vanilkový cukr
60 g cukru moučka
Dále:
čerstvé jahody
marschmallow bonbony
burisony
potahová hmota Smartflex Velvet

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: Vše smícháme a dáme do vymazané formy. Pečeme cca 40 minut

  2. Mascarpone krém do dortu: Smetanu vyšleháme se ztužovačem. Přidáme mascarpone a dosladíme dle chuti.

  3. Máslový krém: Uvaříme puding z vody a pudingu. V ještě horkém pudingu rozpustíme čokoládu a necháme vychladnout. Vyšleháme máslo s cukry a přidáme pudingovou hmotu.

  4. Burisonová hmota: Bonbony marschmellow dáme v plastové misce na 30 vteřin do mikrovlnky. Přidáme burisony a smícháme. Pokud se na lepí na ruce, stačí ruce namočit studenou vodou. Z této hmoty vytvoříme požadovaný tvar. Dále dotvarujeme máslovým krémem a potáhneme potahovou hmotou. Dozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!