Křehký koláč s blumami

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
250 g hladké mouky
125 g moučkového cukru
125 g másla
1 vejce
nastrouhaná citronová kůra
čerstvá šťáva z 1/2 citrónu
Náplň:
300 ml mléka
1 balíček vanilkového pudinkového prášku
250 g měkkého tvarohu
100 g moučkového cukru
1 balíček vanilkového cukru
čerstvá šťáva z 1/2 citronu
300 g blum

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme s moučkovým cukrem a přidáme na kousky nakrájené máslo, vejce, kůru a šťávu z poloviny citronu. Vše důkladně propracujeme na hladké nelepivé těsto, které uložíme asi na 60 minut do ledničky odležet.

  2. Z mléka a pudinkového prášku mezitím připravíme uvařený hustý krém, který necháme za stálého míchání vychladnout. Tvaroh vyšleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a šťávou. Nakonec do směsi zamícháme vychladlý pudinkový krém.

  3. Těsto rozválíme na silný kulatý plát a opatrně ho vložíme do koláčové formy. Přitlačíme ke dnu a stranám formy. Rozetřeme na něj náplň a povrch rozložíme blumy, které jsme nakrájeli na měsíčky. Pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 45 minut. Po upečení necháme vychladnout a odležet ve formě, nejméně 4 hodiny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!