Dort Rybář

Recepty, Dorty

Suroviny

korpus:
120 g hladké mouky
30 g kakaa
150 g cukru písek
5 vajec
5 lžic oleje
špetka soli
krém:
250 g másla
150 g cukru moučka
250 ml mléka
5 lžic polohrubé mouky
falešná marcipánová hmota
potravinářské barvy
broskvová marmeláda
mandarinkový kompot

Postup přípravy receptu

  1. Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu, min. 5 min.

  2. Poté všleháme olej a žloutky a lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem.

  3. Těsto nalijeme do 25cm dortové formy vyložené na dně pečicím papírem a pečeme na 150-160°C.

  4. Vychladlý korpus prořízneme, potřeme marmeládou, krémem (cca 1/3 si necháme), poklademe mandarinkami, přiklopíme vrchní částí a celý dort pomažeme rovnoměrně krémem.

  5. Necháme v lednici ztuhnout a potáhneme a ozdobíme marcipánem. Prut a stvoly rákosí jsou ze špejle, vlasec nahradila nit.

  6. Krém: v mléce důkladně rozmícháme mouku a provaříme hustý bešamel.

  7. Necháme vychladnout a všleháme postupně do másla utřeného s cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!