Dort číslo 3, jiná varianta

Recepty, Dorty

Suroviny

korpus (dole v poznámce)
Dohotovení:
marmeláda
kompotované jahody malé
500 ml mléka
2 x smetanovo-vanilkový puding
3 lžíce cukru
200 g másla
moučkový cukr
malé kompotované broskve
250 ml šťávy z kompotu
pomerančový džus
cukr
puding vanilkový podle potřeby
cukrářské zdobení
potravinářská barva zelená

Postup přípravy receptu

  1. Upečeme korpus necháme vystydnout. Podle šablony vyřízneme číslici tři, rozřízneme, pomažeme marmeládou, na ni naskládáme přepůlené kompotované jahody a přiklopíme další díl číslice.

  2. Připravíme si krém: přivedeme k varu mléko s cukrem, přidáme pudinky a vymícháme hustou kaši. Aby se nám nevytvářel škraloup, hotový puding přendám stěrkou do jiné nerezové mísy povrch uhladím a pomalu po stranách mísy liji z kohoutku studenou vodu, tolik, aby byl pudink pod vodou.

  3. Dáme stranou vystydnout. S tím si dám na stranu i máslo a čekáme tak 3 hodiny, než bude vše vystydlé, a máslo měkké. Pak vyliji vodu a pudink vyšlehám šlehačem a rozmačkám vidličkou máslo spolu s moučkovým cukrem. Do másla pomalu zašlehávám pudink na krásnou hladkou hmotu.

  4. Dám si ji do cukrářského sáčku a zdobím podle fantazie. Ozdobím si i obvod čísla dám do lednice vychladit. Mezitím si nakrájím broskve na malé kousíčky a ty pak skládám na piškot kolem krému, tak aby nebyl vidět piškot pod tím. Když je vše pokryto broskvemi, dám opět do lednice a připravím si želé na broskve.

  5. Protože je to malý povrch piškotu, tak jsem si to musela upravit z jiného receptu. Připravíme si 250 ml šťávy z kompotu, do 250 ml dolijeme džusem a dáme vařit. Přidáme asi 3 lžíce cukru a pomalu přidáváme vanilkový puding (vůbec nevím kolik, na té mé váze to nešlo odměřit, tak jsem přidávala pomalu) až mi vznikla hustá kaše.

  6. Vzala jsem si lžičku a po malých dávkách hmotu lila na broskve. Tím, že byl piškot s krémem v lednici, tak se nemohlo stát, že by tou vařící kaší mohl tát krém.

  7. Uložila jsem ho opět do lednice a na závěr ozdobila zeleným krémem, který jsem si obarvila potravinářskou barvou. Pak ozdobila cukrářským zdobením a je hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!