Kokosový řez s perníkovou příchutí

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 vejce
6 lžic medu
1 sklenka mléka
1 sklenka oleje
250 g hladké mouky
100 g strouhaného kokosu
1 prášek do pečiva
1 lžička koření do perníku
brusinková marmeláda
čokoládová poleva
kokosové hobliny na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme do pěny spolu s medem.

  2. Poté přidáme mléko, olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kořením.

  3. Za stálého šlehání nakonec přidáme kokos.

  4. Hmotu rozetřeme na vymaštěný a strouhankou vysypaný plech a pečeme ve vyhřáté troubě, dle vlastních zkušeností.

  5. Vychladlý korpus překrojíme napůl, slepíme brusinkovou marmeládou a potřeme čokoládovou polevou.

  6. Nakonec ozdobíme kokosovými hoblinami a necháme v lednici pořádně ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!