Zapečená krkovice na víně

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 plátky krkovice
5 dkg slaniny
10 dkg goudy
pár hoblin parmazánu
1 vejce
1 rajče
jarní cibulka
2 dcl červeného vína
rozmarýn
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa osolíme, posypeme nasekaným rozmarýnem a opeříme. Na pánvi je z obou stran opečeme do hněda na oleji a vyjmeme.

  2. Výpek zalijeme červeným vínem a provaříme.

  3. Maso vložíme do zapékací misky a podlijeme výpekem s vínem. Nakrájenou slaninu si rozškvaříme na pánvi a odstavíme.

  4. Přidáme pokrájené sýry, rajče bez dužiny, cibulku, vejce a osolíme.

  5. Směsí poklademe plátky masa a zapékáme v rozpálené troubě na 200C přibližně 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!