Domácí párky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3 kg vepřového plecka bez kůže a kostí
1,5 kg prorostlého vepřového bůčku bez kůže a kostí
1/5 kg vepřové kýty
7,5 dl vody
skopová střeva
Koření:
75 g soli
5 g sanytru (rychlosul)
10 g černého mletého pepře
1O g bílého mletého pepře
1O g drceného kmínu
5 g mletého nového koření
7,5 g rozetřeného česneku

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme a omyjeme.

  2. Nakrájíme na kostky, promícháme se solí a natlačíme do kameninové nádoby tak, aby vzduch neměl k masu přístup. Odložíme na dva dny do chladničky.

  3. Pak maso pomeleme 2x najemno a vložíme do nádoby (velké mísy).

  4. Přidáme zbytek soli (pokud jsme ji nepoužili celou již při solení masa), sanytr, bílý a černý pepř, drcený kmín, mleté nové koření, rozetřený česnek a důkladně promícháme.

  5. Plníme do vyčištěných skopových střívek a párujeme tak, aby jeden pár nevážil více jak 150 g.

  6. Udírnu pořádně vyhřejeme a udíme rychleji, aby povrch párků zaschnul a párky nevytekly.

  7. Před podáváním vaříme mírným varem 8 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!