Domácí mozaika

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1 kg libového bůčku
15 g pragandy
5 g kuchyňské soli
(celkem 20 g)
2 KL želatiny
a podle chuti:
pepř
sušený česnek
vegeta
chilli koření (ne moc!)
jakákoliv čerstvá paprika na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Bůček pomelte na šajbě č.3, vložte veškeré ingredience a řádně prohněťte (aspoň 10 minut). Do šunkovaru vložte sáček k tomu určený, naplňte směsí, řádně upěchujte a několikrát se šunkovarem bouchněte o podložku.

  2. Sáček dobře uvažte, šunkovar uzavřete a vložte nejméně na 12 hodin do lednice. Po této době vložte šunkovar do vroucí vody a když klesne teplota na cca 80°C, tuto teplotu udržujte 2 hodiny.

  3. Po této době nechte vychladnout nejméně 12 hodin.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!