Sladké košíčky, které jdou perfektně vyklopit (pro Pipre)

Recepty, Cukroví

Suroviny

2 natvrdo uvařené žloutky
120 g másla
70 g moučkového cukru
230 g hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme si 2 vejce natvrdo. Bílky zbaštíme, žloutky necháme vychladnout, pak je v misce vidličkou rozmačkáme, přidáme máslo, cukr a utřeme. Přidáme mouku a zpracujeme v těsto. Pokud by se nechtělo spojit, kápneme maličko rumu.

  2. Necháme zabalené ve folii asi 2 hodiny odležet v lednici. Potom vmačkáme do formiček (mám průměr 5 cm). Dno propíchneme vidličkou a dáme do trouby vyhřáté na 170°C. Pečeme podle trouby dorůžova. Po vyndání je na vále otočíme.

  3. Za přibližně 1 minutu jdou krásně vyklopit, většinou vypadnou úplně samy. Za asi 3 dny změknou, i když jdou použít i hned. Plníme tak, jak jsme zvyklí. Z tohoto množství surovin je 28-30 košíčků.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!