Domácí Moravanka od babičky

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1 celer (velký)
1 kg mrkve
1 kg kořene petržele
1 kg čerstvé papriky
1 kg cibule
sterilizované okurky
mražený hrášek
Nálev:
celer na vývar
mrkev na vývar
kořen petržele na vývar
1/4 l octa
2 lžíce soli
2 lžíce cukru
12 ks sacharinu
2 bobkové listy
(Vývar asi 20 min. vaříme.)

Postup přípravy receptu

  1. Celer + mrkev + kořen petržele nakrájíme na kostičky a vaříme do poloměkka.

  2. Papriky + cibuli + okurky nakrájíme také na kostičky přidáme hrášek a spaříme vývarem. Veškerou zeleninu smícháme a necháme přes noc ustát.

  3. Druhý den klademe zeleninu do sklenic a zaléváme vývarem.

  4. Jakmile sklenice máme dobře uzavřené, vkládáme je do hrnce s vroucí vodou a takto je sterilizujeme asi deset minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!