Bábovka dvou chutí

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g polohrubé mouky
1/2 hrnku oleje
1,5 hrnku mléka
1/2 hrnku cukru
1 prášek do pečiva
3 lžíce rumu
3 vejce
1 čokoláda Margot
1 malinový puding
5 lžic smetany ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme mouku, prášek, cukr, vejce, přiléváme mléko, olej, rum. Dobře zamícháme. Rozdělíme na 2 části do jedné části přidáme malinový pudink a smetanu ke šlehání a do druhé půl čokolády na hrubo nastrouhané.

  2. Bábovkovou formu vymastíme a vysypeme moukou. Nalijeme pudinkové těsto, pak nasypeme půl čokolády na hrubo nastrouhané a na konec margotkové těsto. Pečeme při 200°C asi tak 50 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!