Dokřupava smažené rýžové nudle se zeleninou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 balení tenkých rýžových nudlí
400 g zeleniny (mrkev, pórek, kedlubna, paprika apod.)
cca 4 ks jidášova ucha
2 vejce
koření Čína Kotányi
sójová omáčka
sůl
olej (nejlépe sezamový)

Postup přípravy receptu

  1. Jidášovo ucho namočíme do studené vody a jakmile nabobtná, nakrájíme ho na tenké proužky. Rozpálíme olej a opečeme na něm nakrájenou zeleninu - mrkev, papriku, kedlubnu na proužky, pórek na kolečka - a jidášovo ucho. Pokud pospícháme, použijeme mraženou zeleninovou směs. Zakápneme sójovou omáčkou, osolíme a posypeme kořením.

  2. Na horkou zeleninu nalijeme vejce, která jsme osolili a rozšlehali s dvěmi lžícemi vody. Přikryjeme pokličkou, bez míchání necháme vejce ztuhnout jako omeletu a poté vařečkou potrháme.

  3. Nudle uvaříme ve slané vodě (1-2 minuty), scedíme a promícháme s tukem, aby se od sebe oddělily (mně se pro tento účel osvědčila lžíce másla, které horké nudle oddělí lépe než jakýkoli olej).

  4. Na pánvi rozpálíme sezamový olej (asi 3 mm vrstvu), vhodíme nudle a občas jimi prohazujeme, aby se opekly ze všech stran. Přidáme zeleninovo-vaječnou směs, promícháme a smažíme vše společně dokřupava. Podle chuti dosolíme a dochutíme kořením a sójovou omáčkou. Nudle se pravděpodobně polámou a tedy zkrátí, neměly by se ale lepit k sobě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!