Dokřupava smažené rýžové nudle se zeleninou
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 balení tenkých rýžových nudlí
- 400 g zeleniny (mrkev, pórek, kedlubna, paprika apod.)
- cca 4 ks jidášova ucha
- 2 vejce
- koření Čína Kotányi
- sójová omáčka
- sůl
- olej (nejlépe sezamový)
Postup Dokřupava smažené rýžové nudle se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Jidášovo ucho namočíme do studené vody a jakmile nabobtná, nakrájíme ho na tenké proužky. Rozpálíme olej a opečeme na něm nakrájenou zeleninu - mrkev, papriku, kedlubnu na proužky, pórek na kolečka - a jidášovo ucho. Pokud pospícháme, použijeme mraženou zeleninovou směs. Zakápneme sójovou omáčkou, osolíme a posypeme kořením.
Na horkou zeleninu nalijeme vejce, která jsme osolili a rozšlehali s dvěmi lžícemi vody. Přikryjeme pokličkou, bez míchání necháme vejce ztuhnout jako omeletu a poté vařečkou potrháme.
Nudle uvaříme ve slané vodě (1-2 minuty), scedíme a promícháme s tukem, aby se od sebe oddělily (mně se pro tento účel osvědčila lžíce másla, které horké nudle oddělí lépe než jakýkoli olej).
Na pánvi rozpálíme sezamový olej (asi 3 mm vrstvu), vhodíme nudle a občas jimi prohazujeme, aby se opekly ze všech stran. Přidáme zeleninovo-vaječnou směs, promícháme a smažíme vše společně dokřupava. Podle chuti dosolíme a dochutíme kořením a sójovou omáčkou. Nudle se pravděpodobně polámou a tedy zkrátí, neměly by se ale lepit k sobě.