Dobrá srdcová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

1/4 z celého hovězího srdce (může být hovězí i vepřové) stačí na toto množství polévky
1 cibule
3 stroužky česneku
2 velké brambory
1 malý rajský protlak
1 světlá paprika (lusk)
masox
majoránka
drcený kmín
libeček s medvědím česnekem- (nemusí být)
sádlo
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Srdce si dáme uvařit téměř doměkka.

  2. Na sádle si osmažíme cibuli nakrájenou na drobno spolu se stroužkami česneku a necháme do růžova smažit.

  3. Nakrájíme si srdce, mrkev a brambory na kostičky a vše přidáme k cibuli, posypeme mletou paprikou, necháme jen zasmahnout a zalijeme vývarem ze srdce a ještě přidáme vodu podle toho, kolik chceme polévky mít.

  4. Do vařicí se polévky přidáme masox, rajčatový protlak, majoránku, kmín, libeček, medvědí česnek a ještě vaříme dál.

  5. Ke konci dáme zbylý protlačený stroužek česneku, dosolíme, kdo chce může ještě zahustit jíškou, buď hotovou, nebo udělanou ze sádla a hladké mouky do tmava - necháme ještě chvíli vařit, než zhoustne a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!