Dijonské pečené brambůrky

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

4 velké brambory se slupkou, okartáčované a omyté
2 lžičky dijonské hořčice nebo hrubozrnná hořčice smíchaná s dijonskou hořčicí, neb zrníčka lépe vyniknou v textuře brambor
2 lžíce olivového oleje
1 lžička jablečného octa
1 snítka rozmarýnu
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřejte troubu na 190°C.

  2. Kartáčkem očištěné a omyté brambory nakrájejte na klínky a rozložte na velký plech pokrytý pečícím papírem.

  3. Prošlehejte metličkou či vidličkou v mističce dijonskou hořčici (popřípadě mix hrubozrnné a dijonské), olej, jablečný ocet, lžičku soli a čerstvě namletý pepř.

  4. Touto směsí pak polijte brambory a hezky promíchejte třeba rukama, aby se brambůrky pěkně obalily.

  5. Pečte zhruba 1 hodinu (závislé na velikosti pokrájených klínků a výkonu trouby) za občasného promíchávání a otáčení, aby se dijonské brambůrky nelepily k sobě.

  6. Po vytažení z trouby je ochutnejte a případně ještě dosolte, případně posypte pár lístečky čerstvého rozmarýnu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!