Dietní řízečky se šťouchanými bramborami a okurkovým salátem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřová panenka
sůl
pepř
hladká mouka
vejce
strouhanka
červená paprika
červená čubrica
česnek
olej (ve spreji)
brambory
sůl
kmín
lžička másla
trocha smetany
bílý jogurt
kysaná smetana
česnek
estragion
libeček
bazalka
tymián
oregano
sůl
bílý pepř
salátová okurka
ocet
cukr
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Máme moc rádi řízečky a ideálně křupavé miniřízečky...akorát to není moc zdravé a tak jsme si to tak trochu upravili.:-)

  2. Vepřovou panenku jsem si pokrájela na řízečky, poklepala je rukou a osolila a opepřila.

  3. Obalila jsem je v klasickém trojobale: hladká mouka, rozšlehaná vajíčka, strouhanka ochucená o červenou papriku a čubricu a česnek.

  4. Poté jsem řízečky nasuho, narychlo osmažila na teflonové pánvi a poté je dala na plech na pečící papír, lehce je přestříkala olejem ze spreje a dala cca na půl hodinky do trouby na 160 stupňů.

  5. Salátovou okurku jsem si nakrouhala nahrubo a zalila zálivkou, kterou dělávala moje babička, dělá ji snad každý druhý a já ji miluji a k řízkům mi tento salát patří: ve vyšší nádobě (objem asi 1l) cca 1 cm cukr, dno posolit, popepřit, a zalít octem tak, aby cukr byl v octu ponořen asi o 2-3 mm. Vše potom zalít vodou a řádně promíchat, eventuelně dochutit, zalít nevymačkanou okurku a nechat v chladu odpočinout.

  6. Z jogurtu, kysané smetany, bylinek a koření umíchat dresing a dát ho do chladu odpočinout.

  7. Brambory uvařím hodně do měkka se solí a kmínem. Poté brambory propláchnu a rozmačkám šťouchadlem. V hrnečku ohřeju trochu smetany ve které rozpustím máslo. Přidám do brambor, promíchám a udržuji v teple.

  8. Brambory s řízečkama dám na talíř a podávám se salátem a dresingem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!