Dezert s mascarpone a jahodovou omáčkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

na krém:
2x Mascarpone (200g od firmy Italy...fakt chutné)
2x smetana ke šlehání (s vyšším obsahem tuku)
2 lžíce moučkového cukru
1 ztužovač šlehačky
kůra z 1/2 limetky
na omáčku:
malá krabička jahod
2 lžíce tmavého cukru
kůra z 1/2 limety
šťava z limety
1 rovnou lžičku Solamylu
pro zelený kontrast:
1 kiwi (tvrdší, pokrájené na drobné kostičky)
na dno pohárů:
kousek korpusu (upečeného rozdrobeného, uschováno z krtka - lze nahradit i nadrcenými sušenkami, piškotům nejsem moc nakloněná)
šťáva z 1/2 pomeranče
pomerančová kůra (3x strouhnutí)
6 kulí Rafaela

Postup přípravy receptu

  1. Ingredience na krém vyšlehám ve vyšší nádobě do hladka a husta.

  2. Do kastrůlku pokrájíme jahody na drobno, přidáme cukr, limetkovou šťávu a kůru, přilijeme trochu vody a povaříme do jemného rozvaření.

  3. V malé trošce studené vody rozmícháme škrob a vlijeme k jahodám. Omáčka se zahustí. Dáme vychladnout.

  4. Na dno sklenic rozdrobíme tak do výše 1cm korpus, či sušenky. Vymačkáme půl pomeranče, strouhneme do něj omytou kůru a šťávou pokropíme korpusové drobky.

  5. Na něj naneseme vrchovatou polévkovou lžící krému, jemně rozprostřeme a dáme 1 PL jahodové omáčky.

  6. Posypeme kostičkami kiwi.

  7. Znovu opakujeme s krémem, jahodovou omáčkou a kostičkami kiwi, dokud nevypotřebujeme.

  8. Vršek dozdobíme. Já dala Rafaelovo kule. Pak už jen vychladit a servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!