Debrecínská polévka se zeleninou

Recepty, Polévky

Suroviny

100 g debrecínky
30 g másla
70 g pórku
50 g červené papriky nebo kápie
1 lžička mleté sladké papriky
60 g rajského protlaku
100 g pokrájených rajčat
1 větší stroužek česneku
300 g brambor
vývar dle potřeby
sůl
pepř mletý

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpuštěném másle necháme osmažit na nudličky pokrájenou debrecínku, na kolečka pokrájený pórek a na drobno pokrájenou papriku.

  2. Po osmažení zasypeme mletou paprikou a nasekaným česnekem, krátce zpěníme, přidáme protlak, promícháme, přisypeme pokrájené brambory na větší kusy a zalijeme cca půllitrem vývaru.

  3. Vaříme do změknutí brambor, které následně rozmačkáme šťouchadlem na menší kusy (ne na kaši!) a přisypeme drobně pokrájené zralé, ale pevné rajče.

  4. Necháme krátce povařit a dle požadované hustoty dolijeme vývarem, osolíme, opepříme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!