Dalamánky I.

Recepty, Předkrmy

Suroviny

1000 g hladké mouky
50 g sádla
3 lžíce oleje
1/2 l mléka
60 g droždí (2 kostky)
2 lžičky moučkového cukru
lžička kmínu
sůl
kmín
sůl na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Do větší mísy dáme mouku, doprostřed uděláme důlek, rozdrobíme droždí, zalijeme trochou vlahého mléka a přidáme cukr.

  2. Když kvásek vzejde, přidáme vychladlé rozpuštěné sádlo s olejem, kmín, sůl a zbylé mléko. zaděláme středně tuhé těsto. Mírně pomoučníme, přikryjeme utěrkou a odstavíme na teplé místo vykynout.

  3. Poté vykrajujeme asi 60 g velké kousky, vytvarujeme bochánky a necháme znovu kynout.

  4. Asi po 15 min. Bochánky rukou lehce rozválíme na šišky.

  5. Položíme na vymazaný plech (sádlem), potřeme rozšlehaným vejcem.

  6. Uděláme uprostřed dost hlubokou rýhu, posypeme kmínem, solí a pečeme v troubě (180°-200°C) asi 20-25 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!