Cukrové sušenky

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
200 g hladké mouky
100 ml zakysané smetany
150 g másla
Na obalení:
1 vejce
50 g cukr krystal

Postup přípravy receptu

  1. Mouku se smetanou a na kousky pokrájené máslo pokojové teploty spolu zpracujeme dohromady a dáme do lednice zatuhnout alespoň na 30 min, ideálně přes noc.

  2. Potom vyválíme asi na 3 - 5 mm a vykrájíme libovolné tvary, lépe vypadají s vykrojeným středem.

  3. Potom jednou stranou vykoupeme ve vejci (nebo můžeme použít mašlovačku) a tou mokrou stranou položíme do krystalového cukru a pak přeneseme na plech vyložený pečícím papírem.

  4. Pečeme mírně ve vyhřáté troubě (150 °C horkovzduch) asi 8-10 minut do mírného zrůžovění.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!