Salát z cukrového hrášku a hub

Recepty, Saláty

Suroviny

200 g cukrového (nebo císařského) hrášku
200 g žampiónů nebo hřibovitých světlých hub (nejlépe hřib pravý)
40 g lískových oříšků
Zálivka:
3 lžíce oleje z lískových oříšků
2 lžíce olivového oleje
3 lžíce bílého vinného octa
čerstvě mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Oříšky opražte v předehřáté troubě, oloupejte slupku a nahrubo nasekejte.

  2. Hrášek vložte do vroucí vody, vařte asi 3-4 minuty, sceďte a propláchněte studenou vodou. Lusky nakrájejte na poloviny nebo třetiny dle velikosti.

  3. Prošlehejte suroviny na zálivku.

  4. Houby očistěte (žampióny oloupejte) a nakrájejte na tenké plátky. Použijte výhradně mladé, tvrdé plodnice. Případně můžete očištěné houby spařit horkou vodou a nebo je nechte asi tak 20 min marinovat v zálivce. Ztratí tím ale chuť hub.

  5. Hrášek, houby a oříšky promíchejte se zálivkou a podávejte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!