Kaštanová kaše (Kanada)

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g jedlých kaštanů
50 g másla
smetana podle potřeby
med nebo cukr

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve kaštany ostrým nožem nařízneme, poskládáme na pekáček, mírně podlejeme vlažnou vodou a necháme v troubě asi 15 minut zahřívat. Pak jdou snadno a čistě oloupat.

  2. 500 g oloupaných a očištěných kaštanů uvaříme v osolené vodě a rozmixujeme. V rendlíku rozpustíme 50 g másla, vmícháme kaši, zalijeme horkou smetanou a promícháme s medem nebo cukrem.

  3. Když dáme místo cukru mletý pepř či zázvor a sůl, získáme slanou kaši, která se dobře hodí i jako příloha k masům.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!