Cuketové bramboráčky s houbovou omáčkou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

Na bramboráčky:
1 větší cuketa
5 brambor
1 vejce
sůl
pepř
majoránka
česnek
trošku mléka
sádlo nebo olej
Na houbovou omáčku:
200 g tvrdých hub (lesních, nebo i žampiónů, nebo hub z mrazáku)
200 ml smetany ke šlehání
2 lžíce másla
drcený kmín
bílý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Bramboráčky: oloupanou cuketu (bez jader) a brambory nastrouháme na struhadle a necháme na cedníku okapat. Přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku, česnek a je-li třeba i mléko. Z takto připraveného těsta tvoříme malé placičky, které po obou stranách opečeme na pánvi.

  2. Houbová omáčka: houby (žampiony, hříbky) dusíme s kmínem, pepřem a solí na másle do změknutí. Občas lehce podlijeme vodou (nebo vývarem). Přilijeme smetanu a omáčku svaříme tak, aby lehce zahoustla. Omáčku podáváme posypanou sekanou petrželkou.

  3. Hotové bramboráčky podáváme přelité předem připravenou houbovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!