Cuketové bramboráčky s houbovou omáčkou
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- Na bramboráčky:
- 1 větší cuketa
- 5 brambor
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- majoránka
- česnek
- trošku mléka
- sádlo nebo olej
- Na houbovou omáčku:
- 200 g tvrdých hub (lesních, nebo i žampiónů, nebo hub z mrazáku)
- 200 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce másla
- drcený kmín
- bílý pepř
- sůl
Postup Cuketové bramboráčky s houbovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Bramboráčky: oloupanou cuketu (bez jader) a brambory nastrouháme na struhadle a necháme na cedníku okapat. Přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku, česnek a je-li třeba i mléko. Z takto připraveného těsta tvoříme malé placičky, které po obou stranách opečeme na pánvi.
Houbová omáčka: houby (žampiony, hříbky) dusíme s kmínem, pepřem a solí na másle do změknutí. Občas lehce podlijeme vodou (nebo vývarem). Přilijeme smetanu a omáčku svaříme tak, aby lehce zahoustla. Omáčku podáváme posypanou sekanou petrželkou.
Hotové bramboráčky podáváme přelité předem připravenou houbovou omáčkou.