Cuketa s vepřovou kotletou v hořčicovo cibulové marinádě

Recepty, Minutky

Suroviny

300 g vepřové kotlety bez kosti/2 plátky po 150 g
300 g mladé cukety i se slupkou/délka zhruba 20cm
Marináda:
1 velká cibule
1 lžíce oleje
6 lžic plnotučné hořčice
1/2 lžičky mletého chilli
1/2 lžičky mleté sladké papriky
trochu mletého pepře
trochu soli
Dále budeme potřebovat:
olej na smažení
oříšek másla
2 lžíce sladké sojové omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu důkladně opláchneme, nakrájíme na kolečka, silná 1 cm, po obou stranách osolíme a necháme 1/2 hodiny vypotit.

  2. Mezitím nakrájíme cibuli na tenké půlměsíčky.

  3. Plátky masa naklepeme, na okrajích nařízneme a zlehka osolíme.

  4. Hořčici vymícháme s olejem, pepřem, chilli a paprikou do hladké marinády.

  5. Kolečka cukety osušíme, vložíme do mísy, přidáme maso, cibuli a marinádu. Nejlépe rukou vše promícháme, narovnáme do uzavíratelné nádoby a dáme do lednice odpočinout, nejlépe do druhého dne.

  6. Na rozehřátou grilovací pánev vložíme naložené plátky masa a do druhé pánve na rozehřátý olej dáme kolečka cukety i s cibulí. Vše opékáme 8 minut.

  7. Poté suroviny na obou pánvích otočíme a opékáme dalších 8 minut..

  8. Opečené plátky masa uchováme v teple.

  9. Marinádu, co nám zbyla v nádobce, vypláchneme 1 dl vody a nalijeme do výpeku do grilovací pánve. Hezky ji vypláchneme a vše nalijeme do pánve s cuketou.

  10. Přidáme máslo a zakápneme sojovou omáčkou. Necháme minutu na silném plameni provařit.

  11. Na talíře dáme plátky masa, přidáme“oglazovanou“cuketu se šťávou a ozdobíme kouskem čerstvé zeleniny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!