Polentový koláč s mangoldem a cibulí

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

1/2 hrnku instantní polenty
250 ml vody
250 ml mléka
1 polévková lžíce másla
1 polévková lžíce strouhaného parmazánu nebo jiného tvrdého sýru
sůl
pepř
Dále:
1 červená cibule
hrst čerstvého spařeného mangoldu (nebo špenátu)
3 vejce
125 ml smetany
sýr feta nebo balkánský (kdo má rád, dá kozí)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180°C a pečící formu (já měla klasickou dortovou) vymažeme máslem.

  2. Do hrnce nalijeme vodu s mlékem, přivedeme k varu, ztlumíme oheň a po troškách přisypáváme krupici, promícháváme asi 5 minut, aby se nevytvořily hrudky.

  3. Sejmeme z ohně, vmícháme máslo a parmazán, osolíme a opepříme.

  4. Vlijeme do formy a poklademe mangoldem a pokrájenou cibulí.

  5. Vejce smícháme se smetanou, osolíme, opepříme a nalijeme na koláč.

  6. Nakonec poklademe kousky sýru.

  7. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!