Pikantí masovo-zelný štrúdl

Recepty, Ostatní

Suroviny

1 balení chlazeného listového těsta
1,5 balíčku kysaného bílého zelí
1 větší cibule
2 nahrubo nastrouhané mrkve
1 PL čerstvě nastrouhaného křenu (zázvoru)
olej
sůl
cukr
drcený kmín
hladká mouka
300 g pokrájeného upečeného vepřového masa (libovolné maso)
1 majonéza
sezamová semínka nebo kmín
olej
voda
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli si pokrájíme a dočervena orestujeme na oleji.

  2. Přidáme zelí, nahrubo nastrouhanou mrkev, nastrouhaný křen, pokrájenou cibulovou zelenou nať, vše dobře zamícháme, podlijeme trochou vody, přidáme podle chuti cukr, drcený kmín, sůl a dusíme doměkka.

  3. Když je zelí měkké, odstavíme jej z plotýnky, přikryjeme a necháme asi 3 minuty odstát.

  4. Poté vše ještě jednou promícháme, vymačkáme ze zelí šťávu, kterou pustilo při dušení a necháme vychladnout.

  5. Na vále s hladkou moukou rozválíme listové těsto. Doprostřed placky dáme ochucené zelí, na něj položíme pokrájené upečené vepřové nebo jiné maso a přehrneme zelím ze stran.

  6. Stočíme do závinu, okraje spojíme a založíme dospodu.

  7. Závin potřeme majolkou /nebo rozšlehaným vejcem/ a pečeme na plechu s pečícím papírem v předehřáté troubě na 200°C, po dobu 15 minut, pak teplotu snížíme na 180 C stupňů a dopékáme cca 20 minut dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!