Cuketa líné kuchařky

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 cuketa (po očištění a zbavená středu cca 300 g)
1 velká cibule
1 lžička celého kmínu
10 nadrobno nasekaných lístků rozmarýnu
200 g uzeniny(klobása,kabanos apod.)
3 celer (řapíky) lze vynechat
100 ml sladké chilli omáčky/Lidl-regál asijská kuchyně
konzerva červených fazolí/420 g
3 prolisované stroužky česneku
sůl na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu očistíme, podélně rozkrojíme a po vydlabání měkké dužiny nakrájíme na větší kostičky. Řapíky celeru nakrájíme na tenké půlměsíčky, uzeninu na drobnější kostičky.

  2. Cibuli nakrájíme nadrobno a společně s uzeninou, kmínem a rozmarýnem dáme na 3 minuty orestovat. Přidáme cuketu, omáčku a pod poklicí dusíme 10 minut.

  3. Poté přidáme červené fazole bez nálevu a ještě 5 minut provaříme. Dochutíme prolisovaným česnekem, dle potřeby solí a podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!