Čokoládový puding s dušenými jablky

Recepty, Moučníky

Suroviny

6 jablek
100 g cukru
1 citron - šťáva
1 celá skořice
5 hřebíčků
voda
2 čokoládové pudinky
1 lžíce kakaa
6 lžic cukru
8 dcl mléka

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na silné plátky, které dáme společně s vodou, citronovou šťávou a kořením do hrnce a vaříme asi 15 minut a odstavíme.

  2. Z mléka, pudinku, cukru uvaříme pudink dle postupu na sáčcích. Do horkého zamícháme kakao. Do sklenic pak vrstvíme vrstvu jablíček, vrstvu pudinku.

  3. Až jsou sklenice plné, končíme vrstvou pudinku. Necháme vychladit a pak už jen stačí popřát dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!