Bazalka v oleji

Recepty, Ostatní

Suroviny

bazalkové listy
rostlinný nebo olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Bazalku zbavte zasucha všech případných nečistot, starých kvítků, lístků, breberek apod. Předpokládám, že bazalku nepěstujete někde, kde by se vám mohla nějak příliš zaprášit nebo jinak znečistit. Lístky pouze otrhejte a dobře prohlédněte, aby na nich nebyly žádné hnědé flíčky, díky nimž by se listy začaly v oleji kazit a plesnivět. Listy nekrájejte, pokud je chcete na menší kousky, jen je natrhejte.

  2. Nastrkejte je do uzavíratelné sklenice a zalijte důkladně rostlinným olejem (samozřejmě můžete použít i olivový). Pokud máte rádi pikantní, vložte do sklenice i malou chilli papričku nebo celý stroužek česneku.

  3. Sklenici uzavřete a uskladněte v lednici. Pokud budete odebírat listy a olej, vždy dbejte na to, aby bylo náčiní čisté.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!