Čokoládový pohár s mascarpone

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 ml smetany
250 g mascarpone
0,5-1 balení vanilkové cukru (podle chuti)
100 g hořké čokolády (čokoládové hobliny)

Postup přípravy receptu

  1. Polovinu smetany přivedeme k varu, pozvolna v ní rozpustíme nalámanou čokoládu a necháme vychladnout.

  2. Druhou polovinu vyšleháme v pevnou šlehačku.

  3. Mascarpone podle chuti osladíme, vymícháme a lehce do něj vmícháme šlehačku.

  4. Krém rozdělíme na dvě poloviny. Do první poloviny bílého mascarponového krému vmícháme asi dvě lžíce čokoládového krému a rozdělíme do 4 připravených pohárů.

  5. Na něho nalijeme vychladlý čokoládový krém a malé množství si ho ponecháme v kastrůlku.

  6. Na čokoládu do každého poháru rozdělíme druhou polovinu bílého mascarponového krému.

  7. Bílý krém v každém poháru protáhneme vidličkou namočenou ve zbytku čokoládového krému tak, aby vznikl mramorový krém.

  8. Povrch poháru můžeme dozdobit podle chuti a nálady např: posypat čokoládovými hoblinami, polít vaječným koňakem, dát šlehačku,ovoce, oplatky atd.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!