Čokoládový korpus na dort

Recepty, Dorty

Suroviny

1 čokoládové kefírové mléko (500 ml)
2 vejce
3/4 dl oleje
350 g polohrubé mouky
350 g cukru krupice
1 polévková lžíce sody
4 polévkové lžíce kakaa
50 g strouhané čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme sypké přísady, přidáme tekuté a vše vyšleháme. Těsto je řidší.

  2. Vlijeme do formy a pečeme - já peču cca 10 minut na 180°C a poté cca 40 minut na 150°C - ovšem záleží na druhu formy.

  3. Suroviny pro kulatou formu průměru 26 cm, na průměr 20 cm stačí poloviční dávka.

  4. Zlepšovák: na dno formy dáme pečící papír a vlijeme těsto. Nevymazávám, nevysypávám. Po upečení nožem objedeme formu a korpus vyklopíme. Ze spodní části sundáme pečící papír.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!