Čokoládový koláč Hanuta

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
300 g hladké mouky
150 g tuku (dala jsem Heru)
4 lžíce moučkového cukru
špetka soli
1 lžička prášku do pečiva
1 ks vejce
Náplň:
1/2 l mléka
2 balení čokoládového pudinku
70 g kvalitní hořké čokolády
7 lžic krystalového cukru
80 g másla
5 lžic nasekaných lískových ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme všechny sypké suroviny. Přidáme na kostičky nakrájený tuk pokojové teploty, vajíčko a uhněteme hladké těsto, které na 1 hodinu odložíme do lednice.

  2. Svaříme mléko s pudinkovými prášky a cukrem, přidáme na kostičky nalámanou čokoládu a uvaříme hustý krém, který odstavíme. Do horkého pudinku přidáme máslo a mícháním ho rozpustíme. Hrnec s pudinkem zakryjeme fólií nebo pokličkou, aby se nevytvořil škraloup a necháme chvilku vychladnout.

  3. Vychlazené těsto rozdělíme na 2 části. Jednu část rozválíme na velikost plechu (25 x 35 cm). Plech vyložíme papírem a uložíme rozválené těsto, na které navrstvíme čokoládový pudink. Pěkně uhladíme a posypeme ho nasekanými lískovými ořechy. Druhou polovinu těsta nastrouháme na hrubém struhadle a posypeme vrch. Pečeme ve vyhřáté troubě 40 minut/180 stupňů.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!