Čokoládový koláč Hanuta
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 300 g hladké mouky
- 150 g tuku (dala jsem Heru)
- 4 lžíce moučkového cukru
- špetka soli
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 ks vejce
- Náplň:
- 1/2 l mléka
- 2 balení čokoládového pudinku
- 70 g kvalitní hořké čokolády
- 7 lžic krystalového cukru
- 80 g másla
- 5 lžic nasekaných lískových ořechů
Postup Čokoládový koláč Hanuta
Postup přípravy receptu
-
Smícháme všechny sypké suroviny. Přidáme na kostičky nakrájený tuk pokojové teploty, vajíčko a uhněteme hladké těsto, které na 1 hodinu odložíme do lednice.
Svaříme mléko s pudinkovými prášky a cukrem, přidáme na kostičky nalámanou čokoládu a uvaříme hustý krém, který odstavíme. Do horkého pudinku přidáme máslo a mícháním ho rozpustíme. Hrnec s pudinkem zakryjeme fólií nebo pokličkou, aby se nevytvořil škraloup a necháme chvilku vychladnout.
Vychlazené těsto rozdělíme na 2 části. Jednu část rozválíme na velikost plechu (25 x 35 cm). Plech vyložíme papírem a uložíme rozválené těsto, na které navrstvíme čokoládový pudink. Pěkně uhladíme a posypeme ho nasekanými lískovými ořechy. Druhou polovinu těsta nastrouháme na hrubém struhadle a posypeme vrch. Pečeme ve vyhřáté troubě 40 minut/180 stupňů.