Dobré jahodové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

těsto:
6 vajec
6 lžic moučkového cukru
4 lžíce polohrubé mouky
1-2 lžíce kakaového prášku(podle toho jak máme rádi kakao,ale stačí málo,protože když dáme 2 lžíce tak je těsto moc tmavé a hodně kakaové)
špetka prášku do pečiva
krém:
1 plechovka (410 g) jahodového kompotu
1 jahodový pudinkový prášek
200 g másla
4 lžíce moučkového cukru
na posypání:
50 g čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky s cukrem utřeme do světlé pěny a vmícháme do ní mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva střídavě se sněhem z bílků.

  2. Těsto rozetřeme na plech (ten největší) vyložený papírem na pečení a upečeme ve vyhřáté troubě (asi 8 minut při 200°C).

  3. Slijeme šťávu z kompotu, rozmícháme v ní pudinkový prášek a uvaříme hustý pudink.

  4. Máslo s cukrem vyšleháme a po částech zašleháme vychladlý pudink a rozmačkané jahody.

  5. Krém natřeme rovnoměrně na vychladlý piškot a posypeme hustě nastrouhanou čokoládou.

  6. Dáme do ledničky vychladit, pak nakrájíme na řezy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!