Krkovice pečená ve svařáku a černém pivu,s kaki noky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1200 g vepřové krkovice bez kosti
200 ml černého piva
200 ml vody
1 kostka zeleninového bujónu (kdo nechce, tak vynechá)
4 lžíce koření Svařák(složení: jablko, skořice, hřebíček, nové koření)
1 lžíce vepřového sádla
1 větší cibule
6 stroužků česneku
1/2 lžičky celého kmínu
sůl
mletý pepř
podle potřeby teplá voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Zapneme troubu na předehřátí.

  2. Ve 200 ml vody necháme 5 minut povařit svařákové koření s bujónem.

  3. V kastrolu, který je vhodný i do trouby dáme na rozehřáté sádlo restovat kmín společně s cibulí nakrájenou nadrobno a česnekem nakrájeným na tenké plátky.

  4. Maso necháme vcelku, opláchneme, osušíme a vetřeme sůl společně s pepřem.

  5. Až cibule zesklovatí, vložíme do kastrolu maso a necháme ho prudce ze všech stran zatáhnout.

  6. Maso podlijeme svařákovým kořením, přidáme pivo, promícháme a přiklopíme poklicí.

  7. Vložíme do předehřáté trouby a pozvolna pečeme doměkka. V průběhu pečení občas podléváme vypečenou šťávou.

  8. Měkké maso uchováme v teple. Kastrol přemístíme na sporák a šťávu prudkým varem zredukujeme na hustější konzistenci.Maso nakrájíme na porce a na talíři přelijeme chutným sosíkem.

  9. Podáváme s kaki noky, nebo s obyčejným bramborovým salátem bez zeleniny a majonézy.Část upečeného masa můžeme také nechat ve šťávě uležet do druhého dne a poté krájet na tenké plátky ke studenému občerstvení s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!