Čokoládový cupcakes s ořechovým krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

150 g másla
150 g polohrubé mouky
150 g cukru krupice
1 lžička kypřicího prášku
3 vejce
2 PL kakaa
75 g tmavé čokolády (nalámaná na malé kousky)
Krém:
100 g mletých vlašských ořechů (lískové)
150 g másla
150 g cukru moučka
3–4 lžíce mléka

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Ušlehejte cukr s máslem. Poté přidejte postupně vejce a 2 lžíce kakaa. Pokud se vám nebude zdát těsto kompaktní, přidejte ještě jedno vejce. Vše vyšlehejte dohladka a pak přidejte prosátou mouku. Vypracujte do hladkého těsta a nakonec vmíchejte na malé kousky nalámanou čokoládu.

  2. Připravené formičky na muffiny plňte do 2/3. Je vždy lepší použít pevné formičky (nejlépe silikonové), u těch nehrozí, že by se rozjely a zkazil se tak tvar cupcaků. Pečte cca 20–25 minut. Po vyjmutí z trouby nechte vychladnout.

  3. Mezitím rozehřejte cukrářskou polevu, kterou ozdobíte jejich povrch. Na polevu nastříkejte ořechový krém. Ten připravíte tak, že zahřejete mléko, kterým přelijte mleté ořechy, umícháte kašičku a necháte vychladnout. Vyšlehejte rostlinný tuk nebo máslo s cukrem a postupně do něj zašlehejte připravenou ořechovou kašičku. Krém je možné ještě dozdobit kousky nalámané čokolády.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!