Čokoládovo-vanilkový dort

Recepty, Dorty

Suroviny

(Korpus světlý:)
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 hrnek cukru
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
3 vejce
(Korpus tmavý:)
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
kakao
1 hrnek cukru
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
3 vejce
Krém:
1 vanilkový pudink
1/4 l mléka
vanilkový cukr
cukr dle chuti
3/4 kostky malého másla (1/8)
Další suroviny:
rybízová marmeláda
čokoláda na vaření
bílá čokoláda
cukrářské zdobení
marcipánové ozdoby

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: Mouku, prášek do pečiva, cukr smícháme, pak přidáme vejce, hrnek mléka a půl hrnku olje. Nalejeme do vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy. Pečeme při 180 stupních 30 min. Kontrolujeme zda se těsto nepřipaluje. Takto postupujeme i u tmavého korpusu.

  2. Korpusy necháme vychladnout, případně seřízneme do rovného tvaru, potřeme oba rybízovou marmeládou.

  3. Krém: Uvaříme vanilkový pudink, necháme vychladnout, přidáme máslo, případně cukr. Vše důkladně vyšleháme.

  4. Korpusy spojíme krémem. Vzniklý dort necháme důkladně vychladnout.

  5. Rozehřejeme čokoládu na vaření, potřeme jí celý dort, posypeme zdobením, hoblinami z bílé čokolády a dozdobíme marcipánovýma figurkama.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!