Čokoládovo - třešňový tunel

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
5 vajec
5 pl cukru
5 pl polohrubé mouky
1-2 pl kakaa
Na krém:
200 g másla
1 vanilkový pudink
300 ml mléka
4 pl cukru
100 g čokolády
třešně
třešňová marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si upečeme těsto. Vejce s cukrem vyšleháme, šleháme dlouho, nejméně 10 minut, do pěny. Kakao vmícháme do mouky. Mouku s kakaem ručně vmícháváme do vyšlehaných vajec s cukrem. Pomalu aby nám pěna neklesla.

  2. Těsto vlejeme na plech vyložený pečícím papírem. Troubu vyhřejeme na 200°C, ihned po vložení zmírníme na 180°C a pečeme cca 20 minut.

  3. Necháme na plechu vychladnout.

  4. Na krém si z mléka, pudinku a cukru uvaříme pudink, necháme za občasného míchání vychladit.

  5. Máslo šleháme 5 minut, pak přidáváme a postupně zašleháváme studený pudink.

  6. Čokoládu nastrouháme na hrubo ručně vmícháme do krému, trochu si necháme na ozdobu.

  7. Vychladlé upečené těsto nakrájíme podle hřbetu a hřbet jím vyložíme, potřeme marmeládou a ze 2/3 naplníme krémem.

  8. Doprostřed krému naskládáme a do krému zatlačíme vypeckované třešně.

  9. Přetřeme krémem a přiklopíme korpusem, dovnitř natřeným marmeládou.

  10. Dáme ztuhnout do lednice. Vyklopíme, potřeme krémem a posypeme čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!