Čokoládové muffiny s krémem stracciatella

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
65 g másla
50 g cukr krupice
250 ml mléka
1 vejce
30 g kakaa
10 g nastrouhané čokolády
Krém:
187 ml mléka
0,75 pl Gustin
0,75 pl hladké mouky
vanilkový cukr
30 g cukr krupice
25 g čokoláda na vaření
25 g čokoláda Margot
187 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Vyšleháme vejce s máslem, cukrem, přidáme mléko, poté ostatní sypké suroviny a nakonec nastrouhanou čokoládu.

  2. Plníme do 3/4 do formiček a pečeme při 180°C cca 15-20 minut (vyzkoušíme špejlí, zda-li se těsto nelepí).

  3. Necháme vychladnout a zdobíme krémem.

  4. Krém: V troše mléka rozmícháme Gustin s moukou a přes sítko nalijeme do zbylého mléka. Přidáme cukry a uvaříme kaši. Do vychladlé kaše postupně zašleháme máslo a nakonec vmícháme nastrouhanou čokoládu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!