Kávové Biscotti

Recepty, Moučníky

Suroviny

350 g hladké mouky na křehké pečivo
3 lžíce medu
120 ml rum Božkov kávový
3 lžíce uvařené silné kávy
90 g povoleného másla
2 vejce
80 g loupaných mandlí
100 g lískových ořechů
2 lžičky kypřícího prášku

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy vyklepneme dvě vejce, přidáme máslo a metličkou vše vyšleháme. Přidáme med, kávový speciál Božkov a kávu. Znovu vše důkladně prošleháme.

  2. Do směsi vsypeme po částech mouku s kypřícím práškem a pomocí rukou vypracujeme vláčné těsto.

  3. Nakonec vmícháme nasekané oříšky a zapracujeme je do těsta.

  4. Hotové těsto rozdělíme na dvě části. Z obou kousků vytvoříme na plechu dva válečky o průměru cca 5 cm. Rukou je pak lehce vytvarujeme a zploštíme.

  5. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C cca 25 minut.

  6. Upečené válečky necháme na chvilku vychladnout a poté je nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Nakrájené plátky naskládáme vedle sebe na plech a necháme je dopéct na 15 minut v troubě při teplotě 140 °C.

  7. Dejte pozor, aby se Vám sušenky nespálily, jen hezky zhnědly.

  8. Hotové biscotti necháme vychladnout na mřížce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!