Čokoládová panna cotta s broskvovým želé

Recepty, Moučníky

Suroviny

Suroviny na cca 6 mističek:
500 ml minimálně 30% smetany
4 plátky želatiny
100 g hořké čokolády
cca 30 g třtinového cukru
rostlinný olej na vytření formiček
3 broskve
kousek másla
lžička třtinového cukru
lžička javorového sirupu
1 vrchovatá lžička dortového žlutého želé
100 ml vody
pár kapek limetkové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. 2 broskve oloupeme, nakrájíme na drobné kostky.

  2. V rendlíčku si rozpustíme tenký plátek másla, přidáme nakrájené broskve, cukr, sirup, necháme rozpustit a přilejeme cca 50 ml vody. Provaříme, ale ne úplně na kaši, jen aby broskve trochy změkly.

  3. Přidáme pár kapek limetkové šťávy, ve zbytku vody rozmícháme lžičku želé a přilejeme do směsi, krátce provaříme a plníme do mističek vymazaných kapkou oleje.

  4. Dáme do lednice vychladit, aby želé ztuhlo.

  5. Mezitím si připravíme smetanu.

  6. Plátky želatiny ponoříme na cca 10 minut do vody.

  7. Smetanu přivedeme pomalu k varu, přidáme cukr, nalámanou čokoládu, metličkou řádně prošleháme, aby se čokoláda celá rozpustila a přidáme vymačkanou!!! želatinu, řádně promícháme metličkou, aby se kompletně rozpustila a rozléváme do vychlazených formiček na ovocné želé.

  8. Třetí broskev si nakrájíme na plátky, dáme na pečicí papír, posypeme třtinovým cukrem a v troubě pod grilem zapečeme, aby se udělala karamelová krusta.

  9. Můžeme po vytažení z trouby posypat i skořicí.

  10. Pannacottu chladíme nejlépe přes noc v lednici, ale z osobní zkušenosti vím, že stačí i 2 hodiny, když na lednici zapnete program rychlého zchlazení:D

  11. Nožem si opatrně objedeme okrajem pannacotty ve formičce, ponoříme na pár vteřin do vařící vody (pozor, aby se voda nedostala dovnitř formičky ke smetaně) a vyklepneme na talíř. Já zdobila talíř karamelem - na talířek jsem si nasypala cukr a v mikrovlnce s pomocí funkce crisp, jsem z něj nechala udělat karamel:)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!