Čočkový salát s kozím sýrem

Recepty, Luštěniny

Suroviny

200 ml zelená čočka
200 ml černá čočka
1 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
šťáva z poloviny citronu
1 granátové jablko
římský nebo ledový salát asi 3-5 listů
100 g kozí sýr
pepř
1/2 lžičky římský kmín drcený
špetka mleté nové koření
snítka máty

Postup přípravy receptu

  1. Čočku přebereme, na sítku propláchneme a každou zvlášť uvaříme (černá je dřív vařená) v dostatečném, cca dvojnásobném, množství nesolené vody. V pánvi na rozehřátém oleji zpěníme česnek a přidáme citronovou šťávu.

  2. Když je čočka uvařená na skus, odstavíme mimo sporák, osolíme dle chuti a necháme 5 minut stát, pak scedíme přebytečnou vodu přes sítko a okapanou v misce promícháme s kořením a ochuceným olejem. Listy salátu předem omyté a osušené natrháme na velikost soust a poklademe na talíře.

  3. Na salát navršíme čočku, poklademe kousky sýra, nasekanými lístky máty a zrníčky granátového jablka. Podáváme jako hlavní jídlo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!