Čokoládový dort s pudinkovým krémem

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
7 vajec (odděleně)
180 g cukru krupice
80 g oleje
70 g hladké mouky
40 g hrubé mouky
50 g kakaa
rum
Krém:
2 čokoládové pudinky
700 ml mléka
2 lžíce cukr krupice
250 g másla
120 g cukru moučka
15 ml rumu
Poleva:
50 g čokolády
15 g másla
Podle potřeby:
borůvky
marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Dortovou formu (22-23 cm) vyložíme pečícím papírem. Bílky vyšleháme s cukrem do pevného sněhu. Zpočátku šleháme samotné bílky. Až se vytvoří pěna, začneme pomalu přidávat cukr. Žloutky vyšleháme za postupného přidávání oleje. Přidáme k vyšlehaným bílkům a stěrkou promícháme. Obě mouky a kakao prosejeme do mísy a opatrně vmícháme do vyšlehané hmoty. Mícháme pouze stěrkou. Těsto dáme do formy a pečeme 35 min. Špejlí ozkoušíme. Korpus po částečném vychlazení otočíme dnem vzhůru bez formy. Vyrovnají se tím případné boule. Až vychladne zcela, rozřízneme ho na 2 části a pokapeme rumem.

  2. Připravíme krém: Z mléka a práškového pudinku. Necháme vychladnout. Vyšleháme máslo s cukrem do pěny a postupně budeme přidávat pudink. Nakonec přidáme rum.

  3. Sestavení dortu: Na dolní část korpusu rozetřeme marmeládu s částí krému. Přiložíme druhý díl korpusu. Zbytkem krému dokončíme dort. Poté přidáme polevu s borůvkami. Necháme odpočinout a můžeme se do něj pustit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!