Polentová srdíčka s avokádovým čokokrémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na srdíčka:
1 hrnek instantní polenty
2 hrnky vody
špetka soli
1 lžíce javorového sirupu (případně sirupu z agave nebo med)
1 lžíce másla (na opečení srdíček)
Na čokoládový krém:
1 avokádo (zralé)
1 hrst mletých lískových oříšků
1 vrchovatá lžíce kakaového prášku
1 lžíce javorového sirupu

Postup přípravy receptu

  1. Polentu uvaříme v lehce osolené vodě na hustou kaši, vmícháme do ní sirup a na pekáček vyložený pečícím papírem rozetřeme do vrstvy cca 1 cm vysoké. Necháme vychladnout.

  2. Mezitím připravíme krém z avokáda. Měkké avokádo by mělo jít po rozpůlení snadno vydlabat lžičkou. Promícháme s najemno mletými ořechy, kakaem a sirupem a ponorným mixerem ve vyšší nádobě rozmixujeme (použila jsem klasický půllitr s uchem).

  3. Z vychladlé polenty vykrajujeme co chceme - mně se zdála aktuální srdíčka. Na pánvi rozpustíme trochu másla a vykrájené tvary z obou stran dozlata opečeme. Ozdobíme čokokrémem a ovocem podle chuti a možností


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!