Čočka s bambusem, celerem a arašídy

Recepty, Luštěniny

Suroviny

100 g červené čočky
100 g celeru
100 g bambusových výhonků
30 g loupaných arašídů
2 stroužky česneku
mleté kari
chilli
sůl
pepř
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Celer oloupeme, část nakrájíme na kostičky, část podrtíme v mixéru na drobno. V pánvi rozpálíme kousek másla a celer na něm opečeme.

  2. Přidáme kari, chilli, česnek, sůl a pepř a společně dvě minuty opékáme.

  3. Arašídy vysypeme do mixéru, přilijeme 1 deci vody a minutu mixujeme na husté hladké mléko“.

  4. Do hrnce přidáme červenou čočku a vše zalijeme vzniklou arašídovou omáčkou.

  5. Přidáme ještě bambusové výhonky a vaříme pod pokličkou 10 minut do zhoustnutí. Jíme ihned, jídlo krásně zahřeje.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!