Cizrnová polévka s mangoldem a zeleninou

Recepty, Polévky

Suroviny

250 g cizrna - cizrna v suchém stavu
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
sůl
celerová nať
libeček
2-3 stroužky česneku
Na jíšku:
2 PL olej
2 Pl hladká mouka
mletá červená paprika
velká hrst pokrájených mangoldových listů

Postup přípravy receptu

  1. Cícer umyjeme, namočíme na 12 hodín. Varíme v čerstvej vode, ku koncu pridáme koreňovú zeleninu pokrájanú na kocky.

  2. Na oleji osmažíme múku, vypneme, pridáme mletú papriku, rozmiešame. Zásmažku rozšľaháme so studenou vodou, vlejeme do polievky, osolíme, pretlačíme cesnak, vhodíme vňate zeleru a ligurčeka.

  3. Keď sú zelenina aj cícer mäkké, na konci vhodíme mangold, prevaríme 2-3 minúty. Na tanieri pridáme petržlenovú vňať.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!