Citronové brambory Hasselback

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

8-10 brambor
citron
8 stroužků česneku
olivový olej
čerstvý tymián
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory dobře očistíme kartáčkem a všechny nařízneme do 2/3 výšky, zářezy jeden vedle druhého. Všechny brambory rozložíme na plech vedle sebe, řeznou stranou nahoru.

  2. Citron oloupeme, rozpůlíme a šťávu vymačkáme - pokapeme s ní brambory. Pak citron pokrájíme na plátky a ty rozložíme mezi brambory.

  3. Neloupané stroužky česneku naplocho rozmáčkneme a spolu s lístky tymiánu také uložíme k bramborám. Brambory dobře pokapeme olivovým olejem i do zářezů, osolíme, opepříme a upečeme v rozehřáté troubě (200°C). (Plátky citronu a stroužky česneku v polovině pečení z plechu vytáhneme a přidáme je pak až k bramborám na talíři.)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!