Bezlepkové švestkové koláčky (švestkové knedlíky ze spařené mouky)

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

150 g čirokové hladké mouky
150 g rýžové mouky
200 g Doves farm plain mouky + na podsypání
3 vejce
0,5 l mléka
cca 30 g másla
sůl
švestky

Postup přípravy receptu

  1. V míse promícháme všechny mouky. Mléko s máslem přivedeme k varu a spaříme jím mouky. Pořádně promícháme a necháme vychladnout.

  2. Do vychladlé směsi přidáme špetku soli, 3 celá vajíčka a vymícháme těsto. Bude se lepit, to je naprosto v pořádku.

  3. Vál nebo pracovní desku pomoučíme a z těsta vykrajujeme lžičkou kousky a házíme je na desku. Každý obalíme v mouce a zplacatíme. Na každou placičku dáme švestku a zabalíme. Pořádně zakulatíme a obalíme v mouce.

  4. Knedlíčky dáváme do vařící vody a vaříme cca 8 minut od doby, kdy voda po vložení knedlíčků začne vřít. Na zkoušku vytáhneme jeden knedlíček a rozkrojíme ho, jestli je už hotový.

  5. Sypeme mákem a cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!